15.jūnijs / 2022

Virsgana dievkalpojums Rīgas Svētās Trijādības katedrālē altārsvētku dienā

2022. gada 12. jūnijā, 8. svētdienā pēc Pashas, Svētās Trijādības svētku dienā, Augstisvētītais Jelgavas Bīskaps Jānis, Rīgas eparhijas vikārs, ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra svētību Rīgas Svētās Trijādības katedrālē kalpoja Dievišķo liturģiju un Lielo vakara dievkalpojumu ar īpašu ceļos mešanās lūgšanu lasīšanu. Dievkalpojuma noslēgumā par godu altārsvētkiem notika krusta gājiens ap katedrāli.

Augstisvētītajam Valdniekam Jānim līdzkalpoja Rīgas apriņķa prāvests mitroforais virspriesteris Jēkabs Prisjažņuks, Rīgas Svētās Trijādības katedrāles atslēgu glabātājs virspriesteris Sergijs Škarupo, šīs katedrāles klēriķis protodiakons Vsevolods Meļņikovs, Rīgas Jāņa Priekšteča baznīcas klēriķis arhidiakons Germans (Kartašovs).

Liturģijas laikā izskanēja īpaša lūgšana par naidnieku samierināšanu un karadarbības pārtraukšanu.  

Pēc liturģijas tika kalpots Lielais vakara dievkalpojums, kura laikā tika nolasītas īpašas ceļos mešanās lūgšanas. Vakara dievkalpojuma noslēgumā par godu altārsvētkiem notika krusta gājiens ap katedrāli.

Pēc krusta gājiena un ilgu gadu vēlējuma Augstisvētītais Valdnieks Jānis Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Vadītāja vārdā apsveica Svētās Trijādības katedrāles garīdzniekus un ticīgos altārsvētkos un sacīja sprediķi par šodienas svētkiem.

LPB preses dienests