23.decembris / 2019

Dievišķā liturģija Visaugstisvētītā Metropolīta Aleksandra vadībā Rīgas Dievmātes Pasludināšnas baznīcā

2019. gada 19. decembrī, svētītāja Nikolaja, Likijas Miru arhibīskapa, brīnumdarītāja, piemiņas dienā, Viņa Eminence Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs kalpoja Dievišķo liturģiju Rīgas Dievmātes Pasludināšanas baznīcā, kuras labais sānu altāris iesvētīts par godu svētītājam Nikolajam.

LPB Valdošajam Virsganam līdzkalpoja: baznīcas pārzinis, Rīgas apriņķa prāvests virspriesteris Jēkabs Prisjažņuks; baznīcas klēriķi: virspriesteris Joanns Lipšāns, virspriesteris Sergijs Ņištuns, diakons Aleksandrs Stepaņenko un Rīgas priekšteča Jāņa baznīcas klēriķis hierodiakons Germans (Kartašovs). Šajā dienā baznīcu piepildīja daudzi dievlūdzēji, tostarp arī no citām Rīgas pareizticīgo draudzēm, lai godinātu svētītāja Nikolaja brīnumdarītāja piemiņu un dalītos lūgšanu priekā kopā ar Latvijas Virsganiem.

Trīskāršās ektēnijas laikā izskenēja īpaši lūgumi par mieru Ukrainā un Pareizticīgās Baznīcas vienotību.

Dievišķās liturģijas noslēgumā tika nodziedāts svētku tropārs, kondaks un augstiteikšana, pēc kuras Visaugstisvētītais Valdnieks nolasīja lūgšanu svētītājam Nikolajam. Pēc tam tika uzsaukts ilgu gadu vēlējums. Pēc ilgu gadu vēlējuma Viņa Eminence vērsās pie klēriķiem un ticīgajiem ar sprediķi, kurā pastāstīja par svētītāja Nikolaja dzīvi un brīnumiem.

LPB preses dienests