24.septembris / 2019

Dievišķā liturģija Visaugstisvētītā Metropolīta Aleksandra vadībā Rīgas katedrālē

2019. gada 21. septembrī, Vissvētās Dievadzemdētājas Piedzimšanas svētku dienā, Viņa Eminence Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs kalpoja Dievišķo liturģiju Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē.

Virsganam līdzkalpoja: Rīgas apriņķa prāvests virspriesteris Jēkabs Prisjažņuks, katedrāles klēriķi priesteris Pāvils Peļevins, priesteris Joanns Platinskis, priesteris Pāvils Aleksejevs un diakons Jevgēņijs Samuilovs; Rīgas Jāņa Priekšteča Jāņa baznīcas klēriķis hierodiakons Germans (Kartašovs); diakons Pāvils Tkačenko.

Trīskāršās ektēnijas laikā izskanēja īpaši lūgumi par mieru Ukrainā un Svētās Baznīcas vienotību. Ektēnijā par mirušajiem Valdnieks Metropolīts lūdzās par jaunaizmigušajiem shiarhimandrītu Agafangelu (Savčenko) un mūķeni Sergiju (Sačavo).

Pēc kinonika nodziedāšanas Valdnieks Metropolīts vērsās pie dievlūdzējiem ar sprediķi, apsveicot ticīgos Vissvētās Dievadzemdētājas Piedzimšanas svētkos un uzsverot, ka ar šo noteikumu sākas mūsu pestīšanas iesākums.

LPB preses dienests