5.augusts / 2019

Visaugstisvētītais Metropolīts Aleksandrs ticies ar Latvijas Republikas prezidentu Egilu Levitu

2019. gada 1. augustā, pēc Viņa Ekselences Latvijas Republikas prezidenta Egila Levita ielūguma, Viņa Eminence Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs apmeklēja viņa rezidenci Rīgas pilī. Uz tikšanos ar jauno Latvijas valsts prezidentu bija ielūgti Latvijas tradicionālo kristīgo konfesiju vadītāji.

Tikšanās, kura notika Rīgas pils Ģerboņu zālē, piedalījās: Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Vadītājs Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs, kuru pavadīja Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Sinodes loceklis virspriesteris Nikolajs Tihomirovs; Romas katoļu Baznīcas Latvijā arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankēvičs, kuru pavadīja viņa vikārs bīskaps Andris Kravalis; Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags; Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns, kuru pavadīja viņa vietnieks mācītājs Edgars Godiņš.

Valsts prezidents tikšanās laikā uzsvēra Baznīcu ieguldījumu Latvijas sabiedrības formēšanās procesā, veidojot daļu no latviskās identitātes ētisko principu rakursā.

“Latvija var lepoties ar auglīgu starpkonfesionālo dialogu. Latvijas valsts augstu vērtē Baznīcu ciešo iesaisti sabiedrībai būtisku jautājumu risināšanā,” sarunas laikā uzsvēra Valsts prezidents. Viņš arī izcēla Baznīcu līdzdalību solidaritātes veicināšanā un sociāli atstumto aprūpē. E.Levita kungs līdzšinējo valsts un Baznīcu sadarbību vērtēja kā ļoti labu, kura būtu tikpat sekmīgi turpināma.

Tikšanās laikā Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs pateicās valsts Prezidentam par viņam veltīto apsveikumu svētnieka kalpošanas 30 gadu jubilejā, kas ir arī sveiciens visiem ticīgajiem.

Tikšanās laikā Latvijas Republikas Prezidents ar tradicionālo kristīgo konfesiju vadītājiem pārrunāja Baznīcām aktuālos jautājumus, kas saistīti ar sakrālā mantojuma saglabāšanu, aktuāliem likumdošanas procesiem, kas risina valsts un Baznīcu dialogu, kā arī turpmākas sadarbības iespējas ar Baznīcām. Tradicionālo kristīgo konfesiju vadītāji pozitīvi vērtēja valsts sniegto atbalstu sakrālā mantojuma saglabāšanai un reliģiskajiem svētkiem, kā arī atvērtību Baznīcām aktuālu jautājumu risināšanā.

LPB preses dienests pēc President.lv informācijas,
Foto – President.lv