30.janvāris / 2018

Latvijas Republikas prezidents Raimonds Vējonis apmeklējis Metropolītu Aleksandru

2018. gada 23. janvārī Latvijas Republikas prezidents Raimonds Vējonis oficiālā vizītē apmeklēja Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Valdošo Virsganu – Viņa Eminenci Visaugstisvētīto Rīgas un visas Latvijas Metropolītu Aleksandru viņa rezidencē Rīgas Svētās Trijādības-Sergija klosterī.

Tikšanās piedalījās Augstisvētītais Daugavpils un Rēzeknes Bīskaps Aleksandrs, Augstisvētītais Jelgavas Bīskaps Jānis, Rīgas eparhijas vikārs; LPB Sinodes loceklis, Svētās Trijādības baznīcas Pārdaugavā pārzinis virspriesteris Nikolajs Tihomirovs un Rīgas Svētās Trijādības-Sergija sieviešu klostera igumene Magdalēna (Polin), prezidenta Kancelejas vadītājs Arnis Salnājs un Kancelejas vadītāja vietniece Egita Kazeka. 

Latvijas Republikas prezidents sekoja ilggadīgai tradīcijai, kuru iedibinājuši viņa priekšteči valsts prezidenta amatā – pēcsvētku dienās apmeklēt Latvijas Pareizticīgās Baznīcas vadītāju, lai apsveiktu viņu, bet viņa personā visus valsts pareizticīgos, diženajos Kristus Piedzimšanas svētkos un Jaunajā gadā.

Visaugstisvētītais Valdnieks Metropolīts no sirds pateicās valsts Prezidentam par apsveikumu svētkos un novēlēja viņam auglīgu darbu Latvijas labā, Dieva palīdzību visos labajos darbos un iecerēs.

-No sirds priecājos Jūs apsveikt šajā gadā, kad svinam Latvijas republikas Neatkarības simtgadi. Mēs, Latvijas pareizticīgie, ik dienas pienesam Kungam lūgšanas par mūsu Latvijas valsti, tās varām un armiju, par visu mūsu tautu. Mēs uzturam draudzīgas attiecības ar visām Latvijas tradicionālajām kristīgajām konfesijām, uzskatot, ka mūsu savstarpējā cieņa un sadarbība būs par labu mūsu valstij, - uzsvēra Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs.

Tikšanās gaitā Latvijas prezidents Raimonds Vējonis pateicās Viņa Eminencei Visaugstisvētītajam Rīgas un visas Latvijas Metropolītam Aleksandram, kā arī visiem Latvijas pareizticīgajiem ļaudīm par to augsto garīgo misiju, kuru veic Latvijas Pareizticīgā Baznīca, kā arī par izveidojušos sadarbību ar visām valsts tradicionālajām kristīgajām konfesijām.

-Šāda ticīgo vienotība ved uz valsts garīgo vienotību un mūsu valstiskuma stiprināšanu, - uzsvēra prezidents Raimonds Vējonis.

Vizītes laikā viesi apmeklēja klostera sirdssk. Radoņežas Sergija baznīcu, kur Visaugstisvētītais Metropolīts Aleksandrs viesiem pastāstīja par svētumiem, kuri atrodas Rīgas klosterī.

LPB preses dienests