2.oktobris / 2017

Noticis Krusta gājiens uz Opoļu svētavotu

Noticis Krusta gājiens uz Opoļu svētavotu

Ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandraun Augstisvētītā Daugavpils un Rēzeknes Bīskapa Aleksandra svētību 2017. gada 21. septembrī, Dievmātes Piedzimšanas svētku dienā, notika tradicionālais krusta gājiens no Zilupes uz svētavotu Opoļos.

Lai piedalītos svētkos un Krusta gājienā, svētceļnieki no Rīgas uz Zilupi varēja doties pa diviem maršrutiem:

Rīga – Jēkabpils – Jersika – Līvāni – Grāveri – Šķeltova – Vrtulova – Vecslabada – Zilupe – Opoļi

Rīga – Jēkabpils – Rēzekne – Kārsava – Pudinova – Ludza – Zilupe – Opoļi.

Pirms svētceļojuma 20. oktobra rītā plkst. 6:00 Rīgas Dievmātes Pasludināšanas baznīcā tika kalpots aizlūgums. Pa ceļam uz Zilupi svētceļnieki apmeklēja vairākas baznīcas, iepazinās ar to vēsturi, godināja svētumus. Vakarā rīdzinieki lūdzās Zilupes Krusta Pacelšanas baznīcā Dievmātes Piedzimšanas svētku Visnakts dievkalpojumā, kuru kalpoja baznīcas pārzinis priesteris Andrejs Semjonovs.  

Pašā Dievmātes Piedzimšanas svētku dienā 21. septembrī Zilupes Krusta Pacelšanas baznīcā tika kalpota Dievišķā liturģija.

Dievkalpojuma noslēgumā draudzes locekļiem un svētceļniekiem tika piedāvāts svētku mielasts.

Pēc pusdienām ticīgie svinīgā Krusta gājienā devās uz Opoļiem.

Kopā ar zilupiešiem Krusta gājienā piedalījās svētceļnieki no Rīgas, Rēzeknes, Ludzas, Kārsavas un citām Latgales pilsētām.

Krusta gājiens ceļā devās plkst. 13:00. Ticīgie ar Dievmātes Piedzimšanas svētku ikonu un lūgšanu dziedājumiem pa laiku ceļu nogāja apmēram 7 kilometrus līdz Opoļu ciemam, kur kapelā uz svētā avota tika nokalpots ūdens iesvētīšanas aizlūgums ar akafista dziedāšanu Rēzeknes prāvestības garīdznieku prāvesta virspriestera Viktora Teplova un garīdznieku Andreja Semjonova, Sergeja Kiričenko, Aleksija Vinogradova, Georgija Šelomienko un Aleksandra Levina vadībā.

Sagatavoja – priesteris Georgijs Šelomienko

  • Noticis Krusta gājiens uz Opoļu svētavotu