21.jūlijs / 2015

Svētceļojums uz Pjuhticas klosteri

Ar viņa Eminences Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra svētību 2015.gada 12.jūlijā notika brauciens uz Svēto zemi - Pjuhticu (Igaunija). Šajā braucienā piedalījās bērnu nama „Sprīdītis” un daudzfunkcionālā sociālā nama „Paaudze” audzēkņi, kā arī Ādažu Vissvētās Dievmātes „Ļauno siržu mīkstinātāja” ikonas pareizticīgo draudzes locekļi.

Pa ceļam svētceļnieki iegriezās Valmieras sirdsskaidrā Radoņežas Sergija dievnamā. Pjuhticas klosterī viņi piedalījās brīnišķīgos dievkalpojumos, kurus greznoja skaista mūķeņu dziedāšana, un apmeklēja sirdsskaidrā Kronštates Jāņa muzeju. Vēl viņiem izdevās apmeklēt vasarnīcu un kņazu Šahovsku mājas baznīcu, kura atrodas tai blakus. Pēc tam visi iegremdējās Visšķīstās Dievmātes avotā.

Atpakaļceļā uz Latviju, svētceļnieki kopā ar priesteri Valentīnu Vasiļjevu apmeklēja svētītāja Nikolaja Brīnumdarītāja dievnamu, kur priestermūks Elija nokalpoja aizlūgumu.

Izsakām dziļu pateicību Pjuhticas klostera igumenei Filaretai, mūķenēm Feofanijai un Tihonai par sirsnīgo un dāsno uzņemšanu un viesmīlību. Vēlamies pateikties arī Valmieras sirdsskaidrā Radoņežas Sergija dievnama kalpotājiem, svētītāja Nikolaja Brīnumdarītāja dievnama pārzinim tēvam Elijam, Rīgas Garīgā semināra absolventei Annai, kura laipni uzņēmās mūsu svētceļojuma gida pienākumus, firmas „Nordeka” autobusa vadītājam Vladimiram, Ādažu draudzes vecākajam Grigorijam un visiem, kuri piedalījās šajā brīnišķīgajā braucienā.