Rīta dievkalpojums Akafista Sestdienas priekšvakarā Visaugstisvētītā Metropolīta Aleksandra vadībā Rīgas katedrālē

2022. gada 8. aprīlī, Dievadzemdētājas Slavinājuma (Akafista Sestdienas) svētku priekšvakarā, Viņa Eminence Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs kalpoja Rīta dievkalpojumu ar akafista Dievmātei lasīšanu Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē.

Viņa Eminencei līdzkalpoja Rīgas apriņķa prāvests virspriesteris Jēkabs Prisjažņuks, katedrāles klēriķi virspriesteris Artēmijs Kučinskis, priesteris Pāvils Peļevins, priesteris Joanns Platinskis, diakons Jevgēņijs Samuilovs un Rīgas Jāņa Priekšteča baznīcas klēriķis hierodiakons Germans (Kartašovs). Akafista laikā pārmaiņus dziedāja katedrāles koris un kalpojošie garīdznieki.

Pēc pirmās stundas nolasīšanas Valdnieks Metropolīts vērsās pie dievlūdzējiem ar sprediķi. “Lūdzieties pastāvīgi, dārgie brāļi un māsas. Lūdzieties baznīcās dievkalpojumos, lūdzieties mājās, pulcējiet mājiniekus uz lūgšanu, sauciet viņus, aiciniet nāk tuz dievnamu, un pats galvenais: māciet lūgšanai bērnus, iesējiet viņos Ticības sēklas, mīlestības pret baznīcu, pret lūgšanu sēklas. Lūgšana ir pats svarīgākais mūsu darbs, tā ir mūsu palīdzība tiem cilvēkiem, par kuriem mēs lūdzamies. Šī lūgšana ir arī mīlestības izpausme, jo bez mīlestības patiesi silta lūgšana nemēdz būt”, - savā sprediķī sacīja Valdnieks Metropolīts.

 LPB preses dienests