Dievišķā liturģija Visaugstisvētītā Metropolīta Aleksandra vadībā Rīgas Dievmātes Pasludināšanas baznīcā mazo altārsvētku dienā

2021. gada 22. maijā, svētītāja un brīnumdarītāja Nikolaja relikviju pārnešanas dienā no Likijas Miru pilsētas uz Bari, Viņa Eminence Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs kalpoja Dievišķo liturģiju Rīgas Dievmātes Pasludināšanas baznīcā, kuras labais sānu altāris iesvētīts par godu svētītājam Nikolajam Brīnumdarītājam.

Visaugstisvētītajam Metropolītam Aleksandram līdzkalpoja Rīgas apriņķa prāvests un Dievmātes Pasludināšanas baznīcas pārzinis virspriesteris Jēkabs Prisjažņuks, Dievmātes Pasludināšanas baznīcas klēriķi virspriesteris Jānis Lipšāns, virspriesteris Svjatoslavs Misejuks, virspriesteris Sergijs Ņištuns un diakons Aleksandrs Stepaņenko, kā arī Rīgas Jāņa Priekšteča baznīcas klēriķis hierodiakons Germans (Kartašovs).

Dievkalpojumā dziedāja draudzes koris Valentīnas Kučinskas vadībā.  

Dievkalpojuma noslēgumā tika nodziedāts svētku tropārs, kondaks un augstiteikšana pie svētītāja Nikolaja ikonas un uzsaukts ilgu gadu vēlējums.

Savā sprediķī Metropolīts Aleksandrs apsveica garīdzniekus un ticīgos svētkos. Valdnieks atgādināja par to, ka svētītājs Nikolajs bija dedzīgs kristus ticības aizstāvis, drosmīgs herēžu un netaisnības atmaskotājs. Tādēļ mums, to atceroties, nepieciešams censties saglabāt tīru savu ticību un būt uzticamiem Kristus Baznīcas bērniem.

LPB preses dienests