Dievišķā liturģija Augstisvētītā Bīskapa Jāņa vadībā Dievmātes Kazaņas un Jakobštates ikonas svētku dienā

2020. gada 21. jūlijā, Dievmātes Kazaņas un Jakobštates ikonas svētku dienā Augstisvētītais Jelgavas Bīskaps Jānis, Rīgas eparhijas vikārs, ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra svētību kalpoja Dievišķo liturģiju Rīgas Jāņa Priekšteča baznīcā, kuras labais sānu altāris iesvētīts par godu Dievmātes Kazaņas ikonai.

Šajā svētku dienā Augstisvētītajam Valdniekam līdzkalpoja Rīgas apriņķa prāvests, Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāles atslēgu glabātājs mitroforais virspriesteris Jēkabs Prisjažņuks; Jelgavas Simeona un Annas katedrāles atslēgu glabātājs priesteris Aleksandrs Razdaibeda; Rīgas Jāņa Priekšteča baznīcas pārzinis virspriesteris Sergijs Suvorovs, šīs baznīcas klēriķis virspriesteris Valentīns Gavriļenko un hierodiakons Germans (Kartašovs); Rīgas Ņevas Aleksandra baznīcas klēriķis diakons Aleksandrs Akatovs.

Pēc Dievišķās liturģijas pie svētku ikonām tika nodziedāti tropāri un kondaki, pēc tam Bīskaps Jānis nolasīja lūgšanu Vissvētajai Dievadzemdētājai. Pēc ilgu gadu vēlējuma Augstisvētītais Valdnieks nodeva garīdzniekiem un ticīgajiem Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Valdošā Virsgana Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra svētību un apsveikumu altārsvētkos.

LPB preses dienests