Aizlūgums ar akafistu svētajiem apustuļiem Pēterim un Pāvilam

2020. gada 12. jūlijā, svēto un visgodājamo apustuļu Pētera un Pāvila piemiņas dienā, senajā Rīgas Pētera-Pāvila katedrālē (tagadējā koncertzāle “Ave sol”) ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra svētību notika aizlūgums ar akafistu svētajiem apustuļiem Pēterim un Pāvilam.

Dievkalpojumu vadīja Rīgas Ņevas Aleksandra baznīcas klēriķis virspriesteris Sergijs Nazarovs, viņam līdzkalpoja priesteris Vasīlijs Fokša un diakons Vadims Spirins. Rīgas Ņevas Aleksandra baznīcas lielais koris reģentes Irīnas Kildišas vadībā vairoja šī svētku pasākuma prieku.

Uz kopīgu lūgšanu bija pulcējušies ticīgie no dažādām Latvijas galvaspilsētas draudzēm. Aizlūgums ar akafistu svētajiem apustuļiem Pēterim un Pāvilam izcēlās ar īpašu svinīgumu.

Aizlūguma noslēgumā virspriesteris Sergijs vērsās pie klātesošajiem dievlūdzējiem ar sprediķi, kurā apsveca visus šī dievnama altārsvētkos un ar Pētera gavēņa beigšanos. Tēvs Sergijs atgādināja ticīgajiem par nepieciešamību mājas lūgšanās lūgties par koronavīrusa pandēmijas pārtraukšanu.

Sprediķa noslēgumā t. Sergijs atgādināja ticīgajiem par gaidāmajiem svētku dievkalpojumiem, pieminot sv. svtmoc. Rīgas Arhibīskapa Jāņa relikviju iegūšanu, 14. un 15. jūlijā Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē, kur atrodas viņa svētās relikvijas.