Dievišķā liturģija Svētā Gara dienā Visaugstisvētītā Metropolīta Aleksandra vadībā

2020. gada 8. jūnijā, Svētā Gara dienā, Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs kalpoja Dievišķo liturģiju Rīgas Svētās Trijādības baznīcā Pārdaugavā.

Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Valdošajam Virsganam šajā svētku dienā līdzkalpoja: Rīgas apriņķa prāvests, Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāles atslēgu glabātājs mitroforais virspriesteris Jēkabs Prisjažņuks; Valmieras apriņķa prāvests,  Svētās Trijādības baznīcas Pārdaugavā pārzinis virspriesteris Nikolajs Tihomirovs un Rīgas pilsētas garīdznieki. Dievkalpojumā altārī lūdzās un Svētās Kristus Dāvanas saņēma Svētās Trijādības baznīcas Pārdaugavā klēriķis mitroforais virspriesteris Leonīds Abaševs.

Liturģijas laikā izskanēja īpaši lūgumi par pandēmijas pārtraukšanu.

Pēc Dievišķās liturģijas un ilgu gadu vēlējuma Visaugstisvētītais Metropolīts Aleksandrs vērsās pie ticīgajiem ar sprediķi, apsveicot visus svētkos, pastāstot par to nozīmi un atgādinot par nepieciešamību audzināt bērnus kristīgo vērtību garā, lai viņi kopš agras bērnības iemācītos mūsu ticības pamatus un pierastu pie dalības dievkalpojumos.

Sprediķa noslēgumā Metropolīts Aleksnadrs aicināja ievērot visas sanitāri higiēniskās normas un Latvijas valdības rīkojumus attiecībā uz noteiktajiem drošības un piesardzības pasākumiem, lai ierobežotu koronavīrusa COVID-19 infekciju.

LPB preses dienests