Atklāta fotoizstāde, kurā piedalās bērni no Svētās Sofijas bērnu centra/hospisa un labdarības fonda “Ticība, cerība un mīlestība”

2018. gada 5. novembrī tirdzniecības centrā “Rīga Plaza” tika atklāta fotomākslinieces Annas Džibuti izstāde “Vecās pasakas jaunās skaņās”. Fotoizstādes atklāšanā piedalījās Svētās Sofijas bērnu hospisa garīgais tēvs virspriesteris Sergijs Nazarovs, kurš nodeva pateicības vārdus no Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra par uzmanību pret bērniem, kuri slimo ar ģenētiskajām saslimšanām un viņiem doto iespēju piedalīties fotoizstādes veidošanā.

Izstādes mērķis – pievērst sabiedrības uzmanību, ka īpašie bērni ne ar ko neatšķiras no parastajiem bērniem. Viņi tāpat tic pasakām, viņiem ir sapņi, un viņi ir vajadzīgi mums. Viņi padara pasauli un mūs labākus, māca mūs just līdzi svešai nelaimei.

12 darbos iemūžināti mūsdienu bērni pasaku pasaulē. Katrs darbs atspoguļo vienu no gada 12 mēnešiem. Gandrīz visi bērni darbos ir īpašie bērni. Bērni ar dažādām ģenētiskām novirzēm. Bet neskatoties uz diagnozi (Dauna sindroms, autisms) viņi brīnišķīgi pozēja un spēja skatītājiem nodot pasaku pasaules noslēpumainību, kurā viņus ieveda māksliniece. Viņi ir talantīgi – šie īpašie bērni ir brīnišķīgi aktieri un skaisti modeļi.

Anna Džibuti gatavoja šo izstādi pusgadu. Un izstāde izdevusies brīnišķīga. Izstāde aplūkojama līdz 26. novembrim.

LPB preses dienests,
V. Surica foto