Visaugstisvētītais Metropolīts Aleksandrs piedalījies liepas stādīšanā Lielās talkas noslēgumā Latvijas simtgades svinību ietvaros

2018. gada 28. aprīlī visā Latvijā jau desmito gadu notika Lielā talka. Rīgā Lielā talka, kas notika Latvijas simtgades svinību ietvaros, dienas otrajā pusē noslēdzās ar liepas iestādīšanu 11. novembra krastmalā pie Lielā Kristapa statujas.

Pēc pasākuma organizatoru ielūguma liepas stādīšanā piedalījās: Latvijas Republikas prezidents Raimonds Vējonis, Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Valdošais Virsgans Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs, Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Romas katoļu Baznīcas Latvijā pārstāvis priesteris Māris Zviedris un sabiedrības pārstāvji.

Pēc Lielās talkas organizatoru informācijas, šajā dienā talkai bija pieteikti 1700 objekti visā Latvijas teritorijā. Talkas tradīcija tika aizsākta 2008. gada 13. septembrī. Lielās talkas laikā tiek vākti ne tikai gruži un lapas, bet notiek arī koku stādīšana, ziedu apstādījumu ierīkošana, putnu būrīšu gatavošana, žogu, soliņu un tiltiņu atjaunošana. Organizatori aicina Lielajā talkā piedalīties ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kuram nav vienaldzīga valsts ilgtspējīga attīstība un tīras, no piesārņojumiem brīvas, vides veidošana.  

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, piedaloties liepas stādīšanā 11. novembra krastmalā, izteica vēlēšanos, lai nākotnē Latvijas kļūtu par pašu zaļāko valsti pasaulē. Pēc viņa vārdiem, "Lielā talka" – tā ir iespēja veidot Latviju tādu, kādu mēs gribam, zaļu, skaistu un sakoptu.

Visaugstisvētītais Metropolīts Aleksandrs pēc liepas iestādīšanas novēlēja Latvijas prezidentam, varas pārstāvjiem un visai Latvijas tautai Dieva žēlastību, labklājību, mierpilnu un mierīgu dzīvi, uzplaukumu Latvijas valstij un Dieva svētību.

Šajā dienā ar Visaugstisvētītā Metropolīta Aleksandra svētību notika ikgadējā pavasara talka svētmocekļa Rīgas Jāņa mocekļa nāves vietā, kur viņš pats dzīvojis un strādājis. Jau vairākus gadus ticīgie no dažādām Rīgas (un ne tikai Rīgas) draudzēm piedalās šajā Dievam tīkamajā darbā.

LPB preses dienests,
Foto – Edijs Pālens (Leta.lv) un President.lv