Aizlūgumi svētajam svētmoceklim Rīgas Arhibīskapam Jānim

Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē pie svētmocekļa Rīgas Arhibīskapa Jāņa relikviju šķirsta Rīgas prāvestības garīdznieki katru dienu plkst. 11:00 un 16:00 kalpo aizlūgumus ar kanonu svētmoceklim Jānim. 

Svētmocekļa Rīgas Jāņa mocekļa nāves vietā (Rīgā, Pakalniešu ielā 24), kur viņš pats dzīvoja, strādāja un saņēma mocekļa vainagu, katru svētdienu plkst. 15:00 notiek aizlūgums latviešu un baznīcslāvu valodā. Šeit, Ķīšezera krastā, 1934. gadā, naktī no 11. uz 12. oktobri, no nezināmu ļaundaru rokas gāja bojā Rīgas un Latvijas Arhibīskaps Jānis (Pommers).

Šodien šajā vietā slejas piemiņas krusts, pie kura dodas ticīgie, godinot svētmocekļa Jāņa piemiņu. Līdz piemiņas vietai iespējams nokļūt ar pilsētas sabiedrisko transportu: virzienā no centra uz Juglu ar 1., 14., 16., 40. autobusu vai 6. tramvaju līdz pieturai „Sporta Akadēmija”, kā arī ar 12. vai 16. trolejbusu līdz galapunktam Šmerlī. Tālāk, šķērsojot Brīvības ielu, pa Lizuma ielu jāpaiet garām Sporta Akadēmijai, jāšķērso dzelzceļa pārbrauktuve, un, paejot garām jaunajiem Ebreju kapiem, jāpagriežas pa kreisi un jādodas līdz Pakalniešu ielai Nr. 24. 

Dievmātes ikonas „Ļauno siržu Mīkstinātāja” draudzes pārziņa l.i. priesteris Valentīns Vasiļjevs kalpo aizlūgumus ar kanonu svētmoceklim Jānim katru trešo piektdienu plkst.11:00 (tuvākajā laikā 18.martā, 8.aprīlī, 20.maijā).

Aicinām visus dievlūdzējus piedalīties šajos dievkalpojumos.