23.jūlijs / 2019

Pareizticīgie rīdzinieki sagaida Dievmātes Jakobštates ikonu

2019. gada 22. jūlijā ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra svētību uz Rīgu tika atvesta Dievmātes Jakobštates ikona.

Brīnumdarošo ikonu uz katedrāles kāpnēm sagaidīja Augstisvētītais Daugavpils un Rēzeknes bīskaps Aleksandrs, Augstisvētītais Jelgavas Bīskaps Jānis, Latvijas garīdznieki un desmitiem pareizticīgo rīdzinieku. Ikona tika ienesta katedrālē, kur tika izrotāta ar brīnišķīgu ziedu vainagu.

Pēc tam Augstisvētītie Virsgani un garīdznieki pie Jakobštates ikonas kalpoja aizlūgumu ar akafistu Vissvētajai Dievadzemdētājai. Akafista ikosus pārmaiņus dziedāja kalpojošie garīdznieki un Rīgas katedrāles koris.

Pēc akafista Augstisvētītais Bīskaps Aleksandrs vērsās pie ticīgajiem ar īsu sprediķi, kurā pastāstīja par Jakobštates ikonas vēsturi un gaidāmajiem svinīgajiem dievkalpojumiem par godu Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Vadītāja Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra Arhiereja hirotonijas 30 gadu jubilejai.

Sprediķa noslēgumā Augstisvētītais Valdnieks atgādināja, ka Dievmātes Jakobštates ikona atradīsies Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē līdz 23. jūlija vakaram. Pēc tam ikona atgriezīsies Jēkabpils Svētā Gara vīriešu klosterī, kur 25. un 26. jūlijā notiks svinības par godu Dievmātes Jakobštates ikonas sagaidīšanai Jēkabpils klosterī.

LPB preses dienests