28.aprīlis / 2019

Kristus Augšāmcelšanās svētku dievkalpojums un svētku mielasts

2019.gada 28.aprīlī, Gaišajos Kristus Augšāmcelšanās svētkos, Ādažu pareizticīgo draudzes par godu Vissvētās Dievadzemdētājas ikonai «Ļauno siržu Mīkstinātāja» locekļi apsveica cits citu, kā arī viesus un novada iedzīvotājus ar Gaišo Pashu.

Ādažu pareizticīgo draudzes priesteris, tēvs Valentīns Vasiļjevs nogādāja Ādažos Svētīto Uguni, kura nonāk Lielajā Sestdienā pareizticīgo Pashas priekšvakarā Jeruzalemē. Vispirms Svētīto Uguni nogādā Maskavā, Vnukovo lidostā, un pēc tam dažādu valstu delegācijas - savās Pareizticīgās Baznīcas eparhijās. Latvijas Pareizticīgās Baznīcas delegācija nogādā Svētīto Uguni Latvijā jau vairāk nekā desmit gadus.

Visiem mūsu draudzes locekļiem bija brīnišķīga iespēja aizdedzināt sveces un eļļas lampas no Svētītās Uguns, padalīties Svētītajā Ugunī ar pārējiem, kopā palūgties un nodziedāt Kristus Augšāmcelšanās svētku tropāru un dziedājumus un iesvētīt kuličus un olas svētku galdam.

Pēc izveidojušās tradīcijas pēc dievkalpojuma visi pulcējās pie svētku galda, lai kopīgi baudītu svētku mielastu un pavadītu laiku garīgās sarunās.