25.maijs / 2018

Uz laiku tiek apturēta baznīcas kompleksa būvniecība

Dārgie brāļi un māsas!

Kā jau ziņojām iepriekš, 2018. gadā no 9. februāra līdz 16. martam, tika veikta sabiedriskā viedokļa aptauja sakarā ar tempļa kompleksa celtniecības projektu Ādažos. Šis projekts tika izstrādāts pēc Ādažu draudzes par godu Dievmātes svētbildei «Ļauno siržu mīkstinātāja» pasūtījuma, pamatojoties uz projekta uzdevumu un nosacījumiem, saskaņā ar likumu «par būvniecību», Ministru kabineta dokumentu «Vispārējie būvnoteikumi» Nr. 500 (no 19.08.2014), Latvijas būvniecības normatīvu LBN 202-01 un citiem nepieciešamajiem normatīvajiem aktiem. Gruntsgabals atrodas pēc adreses – Ādaži, Rīgas gatve 36, tas ir Latvijas Pareizticīgās Baznīcas draudzes par godu Dievmātes svētbildes «Ļauno siržu mīkstinātāja»(reģi.num. 40801052072) īpašums, tas sastāda 3,455 kv.m. Pamatojoties uz 2018. gada 13 .aprīlī Ādažu domes pieņemto lēmumu Nr. 68. aptaujā piedalījās 1605 cilvēki), 1223 cilvēki atbalstīja projektu, 392 bija pret projektu.

Ņemot vērā to, ka tā mikrorajona iedzīvotāji, kur paredzēta tempļa būvniecība, pārsvarā uzstājas pret celtniecību, Ādažu dome ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu veikt papildus sabiedriskā viedokļa aptauju, lai noskaidrotu tieši Ādažu iedzīvotāju viedokli ne tikai par pareizticīgo dievnama būvniecību, bet vispār par jebkādu reliģisko celtņu būvniecību Ādažu novadā.

Respektējot Ādažu domes lēmumu un ņemot vērā mūsu būvprojekta ietekmēto apkārtējo iedzīvotāju attieksmi, Ādažu pareizticīgo draudzes padome pieņēma lēmumu uz laiku apturēt tempļa kompleksa būvniecības projekta īstenošanu Ādažos, Rīgas gatve 36.

Dārgie brāļi un māsas, vēs sirsnīgi pateicamies visiem, kas atbalstīja un turpina atbalstīt mūs šī cēlā darba īstenošanā! Īpaši vēlamies pateikties visiem Ādažu iedzīvotājiem, kas iestājušies par baznīcas būvniecību viņu pilsētā. Atgādināsim, ka līdz šai pašai dienai Ādažu novadā nav bijusi neviena pareizticīgo baznīca. Tās celtniecība ir šobrīd galvenais mūs draudzes uzdevums. Lūdzu centīsimies būt pacietīgi, laipni un patiesi izrādīt kristīgu Mīlestību pret visiem tiem cilvēkiem, kurus esam saviļņojuši vai satraukuši, veicot šo mums visiem nozīmīgo projektu. Ceram, ka ar Dieva palīdzību, tempļa celtniecību Ādažu novadā veiksim tuvākajā nākotnē, bet citā formātā.

Patiesā cieņā aicinām visus piedalīties svētku dievkalpojumā 3. jūnijā (svētdien 11.00) Ādažu militārās bāzes kapelā (Kadaga). Atgādinām, ka šī ir visu svēto piemiņas diena un mūsu draudzes galvenie svētki - Dievmātes svētbildes «Ļauno siržu mīkstinātāja» piemiņas diena.

Jaunās anketas iesniegšana ir vienkārša – aizpildiet to, nofotografējiet (vai skenējiet) un faila veidā nosūtiet domei e-pastā dome@adazi.lv. Ja to nav iespējams izdarīt, tad aizpildītu veidlapu nogādājiet Klientu apkalpošanas centrā, Gaujas ielā 33A, Ādaži, vai nosūtiet domei pa pastu (Gaujas iela 33A, Ādaži, LV-2164).

Anketa ir pieejama šeit.

Ādažu novada pareizticīgo draudzes baznīcas padome