13.aprīlis / 2017

Kristus ir Augšāmcēlies!

Nav nejauši, ka Kristus Augšāmcelšanās svētkus sauc arī par visu svētku Svētkiem. Tā ir diena, kuru mēs gaidām visa gada laikā, bet garīgā nozīmē, visas dzīves garumā: gaidām to Lielajā Gavēnī, šķīstot savu sirdi ar lūgšanām un atturību, un, kad tā ir pienākusi, priecājamies, kas Tas Kungs Savā lielajā žēlsirdībā ļāvis mums to sagaidīt un svinēt.

Tagad mēs, Ādažu pareizticīgās draudzes par godu Dievmātes ikonai “Ļauno siržu Mīkstinātāja” locekļi, kuru dibināja ar Visaugstisvētītā Aleksandra, Rīgas un visas Latvijas Metropolīta svētību, pateicamies visiem, kas bijuši mums līdzās kopš mūsu kopienas dibināšanas un lūdzās kopā ar mums, un lūdza mūsu Visžēlīgo Kungu Jēzu Kristu par dievnama celšanu Ādažos, un paliek kopā ar mums.

Ar lielu prieku paziņojam, ka ir uzsākta dievnama celšanas projekta realizācija. Ar Ādažu novada pašvaldības labvēlīgo dalību iegādāts zemes gabals dievnama par godu Dievmātes ikonai “Ļauno siržu Mīkstinātāja” celšanai.

Uz šī zemes gabala Ādažos, t. Valentīns Vasiļjevs svētdien, 16. aprīlī, Gaišās Pashas dienā iesvētīja kuličus, olas un citus ēdienus svētku galdam. Uz iesvētīšanu tika aicināti visi draudzes locekļi un Ādažu novada iedzīvotāji.