5.marts / 2016

Lūgšana pēc vienošanās

Lūgšana pēc vienošanās

Dārgie brāļi un māsas Kristū! Vai jūs zināt, ka ar Dieva palīdzību un ar Visaugstisvētītā Aleksandra, Rīgas un visas Latvijas Metropolīta svētību Latvijā 2013.gadā tika nodibināta Ādažu pareizticīgā draudze par godu Visšķīstās Dievadzemdētājas ikonai „Ļauno siržu Mīkstinātāja.”

Galvenais Ādažu pareizticīgās kopienas galvenais uzdevums ir garīgi rūpēties par Ādažu novada iedzīvotājiem. Šo uzdevumu nav iespējams īstenot bez Dieva nama. Tādēļ šajā laika posmā draudze izrāda aktīvu interesi par dievnama celtniecību. Šis darbs ir ļoti grūts un tiek veikts nesteidzīgi. Tieši tāpēc mēs lasām lūgšanu pēc vienošanās, kura visos laikos ir palīdzējusi pareizticīgajiem ļaudīm grūtībās un nelaimēs.

Par spēcīgu lūgšanas pēc vienošanās darbību svētais Kronštates Jānis savulaik rakstīja: „Mana personīgā pieredze pierāda, ka cik ātri Dievs uzklausa divu vai trīs no sirds atnesto lūgšanu.” Virspriestera Konsantīna Rovenska (†1943) grāmatā „Vecā priestera sarunas” tiek stāstīts par to, kā ļauno vajāšanu laikā lūgšana pēc vienošanās palīdzēja pareizticīgajiem, un tika dota dziedināšana jaunai mātei, kura jau bija ārstu nolemta nāvei. Kādai citai draudzes loceklei bija atgriezusies pazudusi redze, un tiem garīdzniekiem, kuri cieta mokas soda nometnēs tika sniegta negaidīta palīdzība. Tā arī pazīstams starecs tēvs Ioanns (Krestjankins) deva padomu bezizejas situācijās lietot lūgšanu pēc vienošanās, jo uzticams ir Kungs Savos solījumos, Kurš ir teicis:„ Patiesi, patiesi Es jums saku: ja divi no jums virs zemes ir vienā prātā kaut kādas lietas dēļ, ko tie grib lūgt, tad Mans Debesu Tēvs to tiem dos; jo, kur divi vai trīs ir sapulcējušies Manā Vārdā, tur Es esmu viņu vidū."(Mt. 18, 19-20).

Aicinām visus, kas ir kopā ar mums mūsu cerībās uzcelt dievnamu Ādažos, pievienoties mūsu lūgšanai pēc vienošanās, kura tiek lasīta katru ceturtdienu pl.21:00. To var izdarīt neklātienē.

Lūgšanas teksts:

Mūsu Kungs, Jēzus Kristus, Dieva Dēls, Tu esi runājis ar visšķīstām lūpām: „Āmen, Es saku jums, ja divi no jums virs zemes ir vienā prātā kaut kādas lietas dēļ, ko tie grib lūgt, tad Mans Debesu Tēvs to tiem dos; jo, kur divi vai trīs ir sapulcējušies Manā Vārdā, tur Es esmu viņu vidū." Ir uzticami Tavi vārdi, Kungs, nesalīdzināma ir Tava žēlsirdība un Tavai cilvēkmīlestībai nav gala. Tādēļ lūdzam Tevi: dāvā mums, Taviem kalpiem - Ādažu pareizticīgajai kopienai – vienojušamies lūgt Tev palīdzību un svētību mūsu dievnama par godu Tavas Visšķīstās Mātes ikonai „Ļauno siržu Mierinātāja” celtniecības darbā, un izpildīt mūsu lūgumu. Bet lai notiek ne pēc mūsu prāta, bet pēc Tava. Lai mūžu mūžos piepildās Tava griba. Āmen.”