18.janvāris / 2016

Visšķīstās Dievadzemdētājas un Jaunavas Marijas Aizmigšanas

28.augustā, baznīca svin Visšķīstās Dievadzemdētājas un Jaunavas Marijas Aizmigšanas svētkus. Pirms šiem svētkiem Ādažu pareizticīgās draudzes locekļi devās uz svēto zemi Pjuhticu, lai tur kopā ar klostera viesiem un pārējiem svētceļiniekiem piedalītos klostera altārsvētkos. Lūk, ko stāsta Anna, viena no svētceļiniecēm:

--Ceļa mūs pavadīja lūgšanas, akafists Visšķīstajai Dievadzemdētājai un labs noskaņojums. Klosterī mēs apmetāmies pie mātes Feofānijas. Kā vienmēr, mūs sagaidīja ar prieku un mīlestību. Šī ir svētā vieta, tāpēc gribējās pabūt klusumā, baudīt mierinājumu skaistumā, izjust Visšķīstās Dievadzemdētājas klātbūtni.

Jau pēc tradīcijas pagremdējāmies dzīvinošā avotā, mielojāmies un gājām gulēt. Nākamās dienas rītā, 28.augustā, devāmies uz dievnamu uz Dievišķo liturģiju. Svinīgo dievkalpojumu vadīja Visaugstisvētītais Kornelijs Tallinas un visas Igaunijas metropolīts.

Katedrāle pārsteidza ar savu skaistumu un bagātu rotājumu. Ziedu pinumi, ikonu greznojums un milzīgi liels pušķis godājamās Visšķīstās Dievadzemdētājas un Jaunavas Marijas Aizmigšanas svētku ikonas pakājē – tas viss liecināja par svētku svinīgumu.

No klostera vārtiem līdz svētajam avotam izveidojusies dievlūdzēju rinda. Mūsu draudzes loceklis nesa Viņas Brīnišķīgo Tēlu - Visšķīstās Dievadzemdētājas un Jaunavas Marijas Aizmigšanas ikonu. Ar lielu garīgu prieku pateicamies Visšķīstajai Dievmātei par Viņas neaptveramo mīlestību un tiem brīnumiem, kuri notiek ar katru, kurš atbrauc šurp pie Viņas.

Sirsnīgi pateicamies mātei Feofānijai par sirds siltumu un rūpēm par mums. Paldies Dievam, ka atklāj mums mīlestības, labestības, pazemības un paklausības ceļu. Lūgšanu un grēku nožēlas ceļu. Paldies par to svētību, kuru mums dāvā mūsu Debesu Aizbildne.