27.septembris / 2015

Visu Svētmocekļu pieminēšanas diena

2015.gada 7.jūnijs
1.nedēļa pēc Trijādības.
Svētmocekļa Feraponta, Kipras bīskapa (IV), svētītāja Inokentija, Hersonas arhibīskapa (1857) piemiņas diena, Holmas un Podļašas mocekļu kopīga piemiņa.
Dievmates ikonu „Ļauno siržu Mīkstinātaja” un „Negraujamais Mūris” pieminēšanas diena. Trešā Jāņa Kristītāja galvas atrašana (ap 850).

7.jūnijā, Visu svēto no laika Dievam pa prātu darījušo piemiņas dienā, Ādažu militārās bāzes kapelā priesteris Valentīns Vasiļjevs novadīja Dievišķo liturģiju.

Dievkalpojuma laikā Dievam par godu dziedāja koris, lūgšana „Mūsu tēvs” tika nodziedāta baznīcas slavu, kā arī latviešu valodā. Draudzes locekļi dievbijīgi lūdzās savas kopienas altarsvētkos, īpašajā dievkalpojumā par godu Dievmātes ikonai „Ļauno siržu Mīkstinātāja”. Pēc dievkalpojuma tika veikta ūdens iesvētīšana.

Vēršoties pie draudzes locekļiem ar sprediķi tēvs Valentīns apsveica visus klātesošos ar altārsvētkiem, kā arī ar Eņģeļa dienu. Aicināja ticīgos mīlēt un lūgšanās piesaukt to svēto, kura vārdu katrs no viņiem nes. Sprediķa beigās priesteris pēc izveidojušas tradīcijas tēvs Valentīns aicināja visus pie tējas galda.