27.septembris / 2015

Apustuļiem pielīdzināmo Mefodija un Kirila, Slāvu mācītāju, piemiņas diena

2015.gada 24.maijs.
7.nedēļa pēc Lieldienām, 1.Vispasaules Koncila svēto tēvu piemiņa.
Svētmocekļa Mokija (ap. 295), apustuļiem pielīdzināmo Mefodija (885) un Kirila(869), Slāvu mācītāju, apustuļiem pielīdzināmā Lielmoravijas kņaza Rostislava (870) piemiņas diena. Svētīgākā Maskavas un visas Krievijas Patriarha Kirila Ēņģeļa diena.

Soluņas svētie atstājuši mums derības:
Pirmā ir ticības derība.
Otrā – mīlestības derība.
Trešā – slavu vienotība:
„Uzklausi, slavu tauta!
Uzklausiet Vārdu, jo tas ir no Dieva,
Vārdu, kas baro cilvēku dvēseles,
Vārdu, kas stiprina sirdis un prātus.”

Ceturtā derība – mīlestība pret Vārdu, vispirmkārt pret Logosu, pēc tam – pret Dieva vārdu, dzīvudarošo, stiprinošo, barojošo cilvēku dvēseles.

Šodien apustuļiem pielīdzināmo Mefodija un Kirila, Slāvu mācītāju, piemiņas dienā Dievišķo liturģiju veica tēvs Valentīns.

Lielu garīgu prieku bauda cilvēki dievkalpojuma laikā. Svinīgi dziedāja koris.

Visi mūsu baznīcēni vienmēr ar prieku un mīlestību piedalās draudzes dzīvē. Arī šodien ļaudis nāca pie grēksūdzes un piedalījās Svētajā Vakarēdienā. Dievkalpojumā piedalījās 38 ticīgie. Pēc aizlūguma tēvs Valentīns vērsās pie dievlūdzējiem.

Viņš runāja par ticību un lūgšanu, par kristīgo vārdu, par to, ka pateicoties sv.Kirilam un Mefodijam mēs varam sarunāties un saprast cits citu, un galvenais, lūgties un ticēt, Dieva vārds baro un stiprina mūsu dvēseles un sirdis. Pēc dievkalpojuma tēvs Valentīns pateicās un aicināja visus pie tējas galda.